Bílá vež / White Tower, Strážnice, Czech republic
33U E 669536 N 5419002
Volne stojící zvonice - campanilla - u kostela sv. Martina / free-standing bell tower - campanilla - at church of st. Martin.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Volne stojící zvonice - campanilla - u kostela sv. Martina. Starší zdroje, vycházející z tradice, uvádejí, že je vež až 800 let stará. její soucasná podoba je ale mnohem mladší, pozdne renesancní, z doby kolem roku 1615. Prízemí je z kamene, další patra vyzdívána z cihel, z vnitrní strany neomítnutých. Puvodní renesancní okna byla v 2. polovine 19. století zúžena a upravena do tvaru novogotického lomeného oblouku.

Free-standing bell tower - campanilla - at church. Martin. Older sources, based on tradition, stating that it was a tower of up to 800 years old. its current form is much younger, late Renaissance, from about 1615. The ground floor is of stone, the other floors of the brick lining of the inside bare. Original Renaissance windows in the 2nd half of the 19th century narrowed and adapted to the shape of Gothic arches.
Address of Tower:
Strážnice, Czech republic