bell tower / zvonice u kostela sv. Havla, Rychnov nad Knežnou, Czech republic
Jednopatrová novorománská zvonice z roku 1871 / Neo-Romanesque bell tower built in 1871.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Jednopatrová novorománská stavba postavena v roce 1871 na míste zborené roubené stavby pripomínané již v první polovine 16. století. Ve zvonici je zavešen zvon Marie odlitý roku 1545 Václavem Farárem z Hradce Králové. Další dva zvony ve zvonici byly zkonfiskované pro válecné úcely behem I. svetové války.

Bell Tower built in 1871 on the site of the demolished timbered buildings first mentioned in the first half of the 16th century. The bell is a bell cast in 1545 Marie Vaclav parish priest of Hradec Kralove. The other two bells in the belfry were confiscated for military purposes during World War I.

zdroj / source: (visit link)
Address of Tower: