brewery / pivovar, Týn nad Vltavou, Czech republic
33U E 458268 N 5452400
Brewery, mentioned in 16. century, in work till WWI / Puvovar zminován v 16. století, fungoval do první svetové války.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

První zmínka o pivovaru v zázemí hradu ze 16. stol. Na pocátku 17. stol. jej vlastní mesto, po r. 1684 pražské arcibiskupství. Fungoval do 1. sv. války, arcibiskupství jej vlastnilo do konce 2. sv. války. Poté upraven na prumyslový areál.

The first record of brewery in the rear of the castle from the 16th century. At the beginning of the 17th century. its own city, after 1684 the Prague archbishopric. It worked until 1 St. War, it was owned by the archdiocese end of the 2nd St. war. Once adapted to the industrial area.
Location:
Týn nad Vltavou, Czech republic