Rozhledna Sedlo (902 m), CZ
Drevená rozhledna na vrcholu Sedla (902 m). /// The wooden look tower on the top of Sedlo (902 m).
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Rozhledna Sedlo (902 m)

• Vrchol Sedla u Sušice osídlili už v dávné historii Keltové, kterí zde vybudovali rozsáhlé hradište. To sloužilo jako sídlo kmenového nácelníka a jeho družiny. V prípade ohrožení se sem stahovali i clenové kmene žijící podél reky Otavy.

• Za druhé svetové války byla postavena na Sedle vojenská pozorovatelna. Poté, co ztratila význam pro armádu a byla opuštena, stala se vyhledávaným cílem pro turisty. Neudržovaná stavba se bohužel zrítila.

• V roce 2003 vzniklo „Sdružení pro obnovu rozhledny na Sedle“, které melo za cíl získat finance na stavbu nové rozhledny na Sedle. Roku 2009 byla rozhledna o výšce 28m postavena.

• Prístup na vrchol Sedlo je po cervené turistické znacce z Albrechtic

Looktower Sedlo (902 m)

• In ancient times the Celts settled Sedlo. They built a large fort here. It was a residence of a tribal chieftain and his entourage.Members of the tribe is here shifted in time of danger.

• Military observation was built here during World War II. The military stopped using it in sixties. Observatory has become a tourist destination. Unfortunately, unmaintained building collapsed.

• in 2003 the "Association for the Reconstruction of the look tower in Sedlo". They wanted to raise money for the construction of a new tower. In 2009 the 28 meters high tower was built.

Height of Look-Out Tower in feet: 92.00

Difficulty: