Konská vyhlídka - Ramzová, Czech Republic
33U E 650031 N 5561110
CS: Konská vyhlídka na turistické trase mezi Šerákem a Cernavou. EN: Horse view at tourist path between Cernava and Šerák.
Location: Olomoucký kraj, Czechia

CS:
Název místa pochází z pocátku minulého století, kdy tudy vedla jediná zásobovací stezka na chatu Jirího na Šeráku. Ješte po 2. svetové válce tady konská sprežení vytahovala po strmé vozové stezce zásoby potravin a sudy s hanušovickým pivem. V míste, kde je stezka mírne rozšírená skalním výchozem si kone mohli na chvíli odpocinout, zatímco kocí se kochal krásným výhledem na masiv Keprníku, Vozky, Cerné stráne až do údolí Klepácského potoka.

Zdroj: (visit link)

EN:
Name of the site is dated from the early twentieth century, when the only way leading to the Šerák cottage passed this place. Even after World War II horses pulled the wagons with food and beer barrels up the steep trail. At this point, where the trail come through slightly expanded rocky outcrop, could horses rest for a while and driver could enjoy the beautiful view of the Keprnik massif, Vozka hill and much more.
Artist / Creator:
CHKO Jeseníky + Pivovar Holba