Octagonal threshing / oktagonální mlat, Kostelec nad Cernými Lesy
The unique octagonal threshing from the 19th century / Unikátní oktogonální mlat z 19. století.
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ: Památkove chránený zdený oktagonální mlat s horizontálním žentourem z 19. století, krýtý kuželovou strechou s mohutným dreveným krovem, ve kterém dobytek otácel kolo o prumeru vetším než sedmnáct metru. V budove se pripravovaly suroviny pro výrobu piva v zdejším pivovaru.

ENG: The listed octagonal brick threshing with a horizontal treadmill, with conical roof and a huge wooden rafters, where the cattle turned mill-wheel with a diameter greater than seventeen meters. In the building raw materials were prepared for the production of beer in the local brewery.