Demmerikse sluis
Water lock in Vinkeveen (NL)
Location: Utrecht, Netherlands

De Demmerikse sluis is een van de vier sluizen die toegang geven tot de polder Groot Mijdrecht. In de Geuzensloot, ten zuiden van de Vinkeveense Plassen, ligt de Demmerikse sluis. Aan de noordzijde van de Plassen ligt de Proostdijersluis, richting Winkel. Tussen de Kromme Mijdrecht en de Kerkvaart te Mijdrecht ligt de Pondskoekersluis. Vanuit Nieuwkoop zijn de Plassen ook te bereiken via de Oudhuijzersluis.

De huidige sluis is gebouwd in 1987 en is eigendom van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Voor AGV is Waternet de uitvoerende organisatie

Via Demmerikse sluis, vaart U evenwijdig aan de N201 door de Geuzesloot, onder de vast brug van A2 (H42) naar Angstel, Nieuwe Wetering en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Er is géén vaste-mast-route naar Vinkeveen, de maximale doorvaarhoogte om de Vinkeveense Plassen te bereiken is 2,8 mtr.

English abstract:
The Demmerik water lock is one of the four locks that give access to the polder Groot Mijdrecht. On the north side of the Vinkeveense Plassen lies the Proostdijer water lock, between the Kromme Mijdrecht and the Kerkvaart te Mijdrecht lies the Pondskoeker water lock and from the direction of Nieuwkoop the Vinkenveense Plassen are accessible via the Oudhuijzer water lock.

The Demmerik water lock was built in 1987 and is owned by the Water Board Amstel, Gooi and Vecht.

There is no ‘fixed mast route” to Vinkeveen, the maximum overhead clearance to Vinkeveense plassen is 2.8 m.
Waterway Name: De Geuzensloot

Connected Points: