Kostel sv. Mikulase / Church of St. Nicholas, Benesov, CZ
Rane goticky kostel sv. Mikulase. / Early gothical church of St. Nicholas.
Location: Středočeský kraj, Czechia

Rane gotický kostel ze 13. století, nedokoncený podle puvodních plánu. Po požárech v letech 1420 a 1648 byl prestavován. V interiéru se dochovala cenná barokní výzdoba - sochy M. B. Brauna a nástenné malby I. Raaba. Na jižní strane se dochoval gotický profilovaný portál, clenený sloupky. Na barokním hlavním oltári je obraz madony na dreve (kolem r. 1500). Na stenách najdete cyklus výjevu ze života sv. Klimenta.
Gothical church from the 13th century. After fire in 1420 and 1648 was renovated. Baroque statues and paintings inside the church was made by M.B.Braun and I.Raab.
Building Materials: Stone