Trojmezí / Dreickenmark, Šumava - CZ, D, A
33U E 414735 N 5402710
Hranicní kámen v míste, kde se setkávají hranice trí zemí - Ceské republiky, Nemecka a Rakouska. /// Border stone on the tripoint of the Czech Republic (foreground), Austria and Germany.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Trojmezí, Šumava - CZ, DE, A

• Na horském hrebeni pohranicních kopcu Šumavy leží nedaleko vrcholu Trojmezná významné místo se jménem Trojmezí, což znamená, že se zde stretává hranice trí státu - Ceské republiky, Rakouska a Nemecka.

• Místo v nadmorské výšce 1 321 mnm je oznaceno trojbokým mezníkem, na kterém jsou vyobrazeny státní znaky a názvy všech trí zemí.

• Prístup k tomuto významnému bodu je po cervené turistické znacce vedoucí po hrebeni šumavských kopcu. Trojmezí nalezneme mezi horami Plechý (1 378 mnm) a Trojmezná (1 361 mnm).

Trojmezí, The Bohemian Forest - CZ, DE, A

• Trojmezí is the very significant place on the ridge of the Šumava Mountains.  It is a tripoint where three state borders meets - the Czech Republic, Germany, Austria.

• It is in 1 321 meters above sea levels. There is triangular landmark with with national emblems and names of all three countries.

• Access point is along the red hiking trail between summits of Plechý (1 378 m) and Trojmezná (1 361 m).

Political Entities:
Austria Czech Republic Germany