Former synagogue / bývalá synagoga, Pacov, Ceská republika
33U E 500144 N 5479876
Classicist synagogue with neo-ronamesque elements, perhaps from the early 19th century. For worships served till World War II / Klasicistní synagoga s novorománskými prvky, snad z pocátku 19. století. K bohoslužbám sloužila do II.svetové války.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

CZ: Klasicistní synagoga s novorománskými prvky, snad z pocátku 19. století. Prestavena byla na pocátku 30. let 20. století. Náboženským úcelum sloužila do druhé svetové války, od 50. let je využívána k hospodárským úcelum (dnes v ní sídlí soukromá firma). Toto využití ji i stavebne poznamenalo (okna, zazdený puvodní vchod). V sousedství stával prízemní domek správce cp. 177, který byl na pocátku dobe zbourán. 21. století ubourán (na prucelí je stále viditelný otisk štítu).

ENG: Classicist synagogue with neo-romanesque elements, perhaps from the early 19th century. Was rebuilt in the early 30th of the 20 century. Religious purposes served till World War II, from the 50th years is used for commercial purposes (today seat of company). This use of it also marked the building (windows, original walled entrance).
Status: Converted to other use

Denomination/Group: Conservative