Vstupní dvere Svatojánské koleje, Svatý Jan pod Skalou, CZ
33U E 437908 N 5535558
Vstupní dvere do kolejí ve Svatém Janu pod Skalou. /// The entrance door of the Collage in Svatý Jan pod Skalou.
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ:

• Dvere jsou vstupem do Svatojánských kolejí, které byly postaveny jako benediktinský klášter.
  • V 10. století zde údajne pobýval poustevník sv. Ivan. Ve 13. století zde byl založen klášter. Poté, co byly v 16. století nalezeny ostatky sv. Ivana, stalo se Svatý Jan pod Skalou poutním místem.
  • Klášter byl zrušen dekretem Josefa II. a od této doby sloužil pro mnohé úcely. Nyní zde nalezneme Svatojánskou kolej - VoŠ pedagogická.

EN:

• The entrance door of the Collage in Svatý Jan pod Skalou. In the past it served as a Benedictine Monastery.
  • Supposedly in the 10th century hermit St. Ivan lived here. In the 13th century monastery was founded here. In the 16th century there were found the remains of St. Ivan. Since then, Svatý Jan pod Skalou is the place of pilgrimage.
  • The monastery was closed by decree of Joseph II. Now there is a collage.
Type of material of the door: Wood