Het Begijnhof Ten Wijngaerde, Diksmuide, België
31U E 490389 N 5653781
Het begijnhofplein, de kapel, de winkel en de tentoonstellingsruimte zijn van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk voor het publiek. Het Huis van Juffrouw Sybille: Open elke werkdag van 11u. tot 12u. en van 14u. tot 17u.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Na de Eerste Wereldoorlog 1914-1918 werd het Begijnhof heropgebouwd, maar de laatste Begijnen keerden niet meer terug. Het Begijnhof kreeg een sociale rol als rusthuis.
In 1990 werd Het Begijnhof eigendom van de vzw De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap uit Poperinge. Sindsdien biedt Het Begijnhof huisvesting aan twintig volwassen mannen en vrouwen met verstandelijke handicap. Een frisse hedendaagse functie in de lijn van de eeuwenoude bestemming.

We zien in het Begijnhofstraatje ook enkele handgeschilderde geglazuurde tegels in Delftse kleuren. Gedurende WO I zamelde Nederland geld in voor de wederopbouw van verwoeste gewesten in België. Met dit geld bouwde de vzw 'Steun aan België' huizen voor oorlogsweduwen, werden bouwleningen gegeven, kapelletjes gebouwd,…

Restauratie dringt zich op en er komt een bezoekerscentrum, bijkomende knusse woongelegenheden en een als gastenlogies ingericht begijnenhuisje. Het Begijnhof van Diksmuide was finalist in de Monumentenstrijd 2007. Met de Monumentenprijs zal het Begijnhof reeds een belangrijk deel van de niet-gesubsidieerde kosten kunnen dekken. Van harte aan allen die voor het Begijnhof stemden!
(Diksmuide Stad)

After the First World War 1914-1918 was the Beguinage rebuilt, but the last Beguines did not go back. The Beguinage got a social role as a retirement home.
In 1990, the Beguinage property of the vzw The Lovie, Centre for guidance of persons with intellectual disability from Poperinge. Since then offers the Beguinage housing to twenty adult men and women with intellectual disability. A fresh contemporary feature in the line of the centuries-old destination.

We see in the Beguinage Street also some hand-painted glazed tiles in Delft colors. Netherlands during World War I raised money for the reconstruction of devastated regions in Belgium. With this money built the vzw ' support for "homes for war widows were Belgium, construction loans, chapels built, …

Restoration intrudes on and there is a visitors centre, additional cosy living occasions and as guests lodging furnished beguines cottage. The Beguinage of Diksmuide was a finalist in the 2007 Battle Monuments. With the Monuments will price the Beguinage already an important part of the non-subsidised costs can cover. Very much to all who voted for the Beguinage!
(City Of Diksmuide)
(Translated with ImTranslator 4.7)