Regelbau 117b
31U E 490212 N 5653337
Regelbau 117b is een type Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Deze staat nog tussen de gewone woningen.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ca. 1942 wordt in de onmiddellijke omgeving van het IJzerheemplein een bunkerdorp voor de bevelvoering van de 171ste Infanterie Divisie uitgebouwd. Bij de bouw van het bejaardentehuis "IJzerheem" werd deze commandopost, met uitzondering van twee bunkers, echter gesloopt. Dit is een grote commandobunker type 'Regelbau 117b' voor de hogere bevelvoering. Betonnen bunker op rechthoekige plattegrond met muren tot 3 m dikte.

This is a German bunker from WWII. In 1942 they build a bunker-village on this place for the command of The 171th Infantry Division. Everything was demolished except this bunker. The walls of this bunker are 3m thick.