Lípa v aleji na Anenském vrchu / Lime in the alley on the Anenský hill
33U E 670210 N 5549299
CZ: Jeden z 257 krásných stromu tvorících alej vedoucí z Andelské Hory na Anenský vrch na Bruntálsku. EN: One of 257 beautiful trees creating the alley leading from Andelská Hora onto the Anenský hill in the Bruntál region.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

CZ: Protože není k dispozici žádná speciální kategorie pro aleje, nezbylo, než vybrat z této krásné aleje jeden strom. Je jím lípa srdcitá (Tilia cordata) stojící jako první na levé strane pred poutním barokním kostelem svaté Anny na Anenském vrchu (pri pohledu od cela kostela). Její výška je asi 22 metru, obvod kmene kolem 400 cm a vysazena byla pravdepodobne kolem roku 1770, kdy byl postaven samotný kostel. Podobne mohutných a starých stromu ruzných druhu (lípy, jasany, javory, jírovce, bríza) najdete zejména ve strední a horní cásti aleje celou radu. Dolní tretina aleje je mladší, stromy tu mají jen asi 80 let. Celá alej cítající celkem 257 stromu je od roku 2008 zarazena mezi památné stromy CR.
Abyste si mohli zalogovat tento WM, stací mi fotka z kterékoli cásti aleje (bez GPS).

EN: Because there is no WM category for alleys I had to choose one tree from this beautiful alley. It is the small-leaved lime (Tilia cordata) standing in front of the baroque church of St. Ann on the Anenský hill. The tree is about 22 m high, its girth is about 400 cm and was probably planted at the same time when the church was built – in 1770. There are many other trees of the same age and mightiness in various species – limes, ashes, maples, horse chestnuts, birch), especially in the central and upper part of the alley. All of the 257 trees in the alley are protected as memorable trees of the Czech republic since 2008.
I accept a photo of any part of the alley to log your visit (without GPS).
Genus/Species: Small-leaved Lime - Tilia cordata