Rozhledna / Look-Out Tower Ded u Berouna, CZ
Look-Out Tower on Ded hill close to Beroun, Central Bohemia.
Location: Středočeský kraj, Czechia

EN:
Built: 1893 by Czech Tourist Club (KCT) Height: 12 m Elevation: 492 m Number of steps: 56 This place has it´s own Tourist stamp (picture) Follow the GREEN SIGNS from parking area.

CZ:
O stavbe rozhledny na Dedu bylo rozhodnuto v roce 1891 berounským odborem KCT. Stavba byla zahájena ve spolupráci s místním okrašlovacím spolkem. Jako materiál byly použity bílé cihly z Králova Dvora u Berouna. Stavba probíhala pouhé 4 mesíce, a tak byla dne 17.9.1893 otevrena. Rozhledna je tedy cihlová vcetne vnejšího schodište. Vnitrní schodište je litinové, zakoncené plechovým zastrešením s výlezem na vyhlídkový ochoz s cimburím ve výšce 12 metru. Jako zajímavost lze uvést, že tato stavba byla první rozhlednou postavenou KCT. pramen:http://rozhledny.kohl.cz/rozhledna-ded-u-berouna

free counters

Height of Look-Out Tower in feet: 40.00