Valdštejnuv dub na Lukove / Valdštejn`s Oak on Lukov
33U E 699183 N 5464718
CZ: Asi nejstarší a nemohutnejší dub na Zlínsku u hradu Lukova. EN: Probably the oldest and most majestic oak in Zlín region.
Location: Zlínský kraj, Czechia

CZ: Tento dub zimní (Quercus petraea) je zrejme nejstarším a také nejmohutnejším dubem v okolí Zlína. Jeho vek se odhaduje asi na 250 až 300 let, je vysoký asi 30 metru a v pase má 525 cm. Je to zdravý strom, který najdete pod jižními hradbami hradu Lukova. I on patrí mezi památné stromy Ceské republiky, i když byl kupodivu na tento seznam pridán až v roce 2010. Chránen je pro svuj vysoký vek a mohutný vzrust.

EN: This oak – Quercus petraea – is probably the oldest and most majestic oak in Zlín region. It is about 250 – 300 years old, 30 m high and its girth is 525 cm. This healthy tree stands under the south ramparts of the Lukov castle. It was registered as a memorable tree of the Czech republic in 2010. It is protected for its age and growth.
Genus/Species: Oak - Quercus petraea

Height: 98