Jinan u ostravského hradu / Gingko by Ostrava castle
34U E 305854 N 5523309
CZ: Vzácná cizokrajná drevina u vchodu do slezskoostravského hradu. EN: Rare exotic tree by the entrance to Ostrava castle.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

CZ: Tento strom – jinan dvoulalocný (Gingko biloba) sice nedisponuje mimorádnými rozmery ani stárím, ale presto byl jako jeden z prvních na území mesta Ostravy v roce 1981 zapsán do seznamu památných stromu CR. Jako duvod je uvádeno zachování vzácné exotické dreviny. Také jeho estetická hodnota je nesporná. Strom je asi 70 let starý, merí 22 metru na výšku a jeho koruna je asi 7 metru široká. Obvod kmene dosud dosáhl 238 cm. Jeho zdravotní stav je velmi dobrý.

EN: Although this gingko biloba does not have extraordinary proportions or age, it was as one of the first trees in the area of Ostrava city in 1981 registered as a memorable tree of the Czech republic. The reason is its rarity and exoticism. Also its esthetic value is undoubtable. The tree is about 70 years old, 22 m high and its crown is about 7 m wide. Its girth is 238 cm. It is a healthy tree.
Genus/Species: Ginkgo biloba

Height: 72