Žabenský dub / Žaben oak
34U E 305405 N 5509367
CZ: Mohutný dub letní v malé vesnici Žaben u Frýdku-Místku. EN: Massive oak in small village Žaben near Frýdek-Místek.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

CZ: Tento dub letní (Quercus robur) stojí na louce u asfaltové silnice vedle stodoly cp. 14 v Žabni. Je stár asi 200 let, vysoký 22 metru, obvod kmene má 395 cm. Na jeho vzhledu se negativne podepsalo orezání spodních vetví v minulosti, presto je výraznou a krásnou dominantou obce a krajiny. Jeho zdravotní stav je velmi dobrý.

EN: This oak (Quercus robur) is situated on the meadow by a road next to a barn in Žaben. It is about 200 years old, 22 m high and its girth is now almost 4 m. Although its lower branches were cut in the past, it is still noticeable and beautiful landmark of the village and landscape. Is is healthy.
Genus/Species: Oak - Quercus robur

Height: 72