Kaplicka / Waychapel Jirovice, CZ
Kaplicka na návsi v obci Jirovice. / Waychapel in the village square in the Jirovice.
Location: Středočeský kraj, Czechia

Kaplicka v Jírovicích, postavená roku 1901 v neoklasicistním slohu, stojí na návsi, na kraji malého parcíku hned vedle silnice. Stavba je oplocená a puvodne byla vysazena v každém ze ctyr rohu lípa. Dnes roste již poslední strom, ostatní byly pro špatný stav postupne vykáceny. Kaplicka je opravená svépomocí roku 2005 za financního prispení Mestského úradu v Bystrici, který je i vlastníkem stavby. O úklid kaple a jejího okolí, jakož i o kvetiny na malém pozemku okolo plotu se starají místní ženy ve svém volném case.
Neo-classical chapel in village Jirovice, in the Central Bohemia Region of the Czech Republic.. Surrounded by a small village near the town of Benesov. Surrounded by the small park. Waychapel was built in 1901 in the village square. There were 4 linden trees around, now they are felled 3 of them.