Dutchborder crossing 281 - Belgium
Old border crossing sign from 1843 Stekene (B) / St Jansteen ( NL)
Location: Oost-Vlaanderen, Belgium

Long Description:
Grenspalen in Nederland
De huidige Belgisch-Nederlandse grens werd in de vorige eeuw vastgelegd. In 1839 werd in London het scheidingstraktaat tussen de koninkrijken van Nederland en België getekend. Vier jaar later werd op de conventie van Maastricht bepaald hoe de grens precies moest gaan lopen. Ook werd toen besloten 388 gietijzeren (en 356 hardstenen) grenspalen te plaatsen. De nummering was van 1 (drielandenpunt Vaals) tot 369 (Noordzee), langs de grensmaas werden dubbele palen geplaatst met hetzelfde nummer. De gietijzeren palen rusten op een achthoekig fundament en zijn versierd met de wapens van de beide koninkrijken en het jaartal 1843. In 1849 verscheen in het staatsblad een reglement voor het onderhoud van de grenspalen. Dit reglement bepaalt dat de gemeentebesturen hun rijksgrensvak in de lente van elk jaar inspecteren en daarvan een proces-verbaal opmaken.

The current Belgian-Dutch border was established in the last century. In 1839, in London the separation treaty between the kingdoms of the Netherlands and Belgium signed. Four years later at the convention of Maastricht determined exactly how the border had to walk. It was then decided to cast 388 (and 356 stone) to place boundary markers
Type Of Crossing: Country

Where is the border located?: Hiking Trail