Hurka, Klatovy, CZ, EU
33U E 374623 N 5472779
Rozhledna a restaurace Klatovska hurka se nachazi na okraji mesta Klatovy. / Look-Out Tower and restaurant Hurka is on the outskirts of the town of Klatovy.
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Puvodni rozhledna byla postavena roku 1887 v ruinach kostela sv. Anny na navrsi zvanem Hurka. Rozhledna se dostala v roce 1893 do rukou Klubu ceskych turistu. Jeho vedeni melo s rozhlednou velke plany: chteli na Hurce vystavet moderni restauraci s novou rozhlednou. Dokonce architekt O. Cerny vypracoval plany, ktere byly hned otisteny v Casopise turistu s vyzvou o pomoc pri hledani prostredku na stavbu. Avsak bohuzel nastala hospodarska krize a misto aby se obyvatele Klatov dockali nove rozhledny, byla naopak strzena stara.
V roce 1969 byla vystavena prosklena vyhlidkova nastavba, plnici funkci rozhledny.
Tento objekt s rozhlednou ziskalo od ledna 2006 do najmu od Mesta Klatovy tamni obcanske sdruzeni Klub pratel Klatovska. Objekt je opet zpristupnen verejnosti – v sezone funguje vyletni restaurace a vystavni sin. Za hezkeho pocasi je restaurace otevrena pouze odpoledne od patku do nedele.

The original tower was built in 1887 in the ruins of the church. Anna on the hill called Hurka. Tower came in 1893 into the hands of the Czech Tourist Club. His leadership had big plans for the tower: Bree wanted to build a modern restaurant with a new tower. Even the architect A. Cerny has developed plans that were published in the magazine just a tourist with a call for help in finding resources to build.
In 1969, the exposed glass observation body, fulfilling the function of the tower.
This object is obtained with an observation from January 2006 to hire the local town Klatovy Civil Association Club Klatovy. The building is reopening to the public - in the season operates a restaurant and exhibition hall. In good weather, the restaurant is only open from Friday afternoon until Sunday.

free counters
Height of Look-Out Tower in feet: 49.00