Libín - CZ
Rozhledna Libín/ Lookout Libín
Location: Jihočeský kraj, Czechia

CZ: Rozhledna Libín byla postavena v roce 1883. Je vysoká 27 metru, tycí se nad Prachaticemi v nadmorské výšce 1096 metru. Z rozhledny lez spatrit mesto Prachatice a velkou cást Šumavy, dále lze dohlédnout na Novohradské hory, Ceskobudejovickou pánev a také horu Klet s rozhlednou a vysílacem. Je videt i na Písecko, Strakonicko a Brdskou vrchovinu. Za dobré viditelnosti je možné dohlédnout i na Alpy. V dobe mé návštevy (26.3.2011), byla rozhledna volne prístupná.

EN: The rotund brick tower on the Libín hill (1095 m) near Prachatice has not changed much from the times of its founding in 1883. Its unroofed platform situate 27 meters above ground provides a fine view of the Bohemian Forest foothills and ridges, the basins of Southern Bohemia, Central Bohemian downs and sometimes even the Alps.
Height of Look-Out Tower in feet: 86.00

Difficulty: