Soud - Ceské Budejovice/ Court - Czech Budejovice
Krajský soud v Ceských Budejovicích. The Regional Court in the Czech Budejovice.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

CZ: Krajský soud v Ceských Budejovicích je krajský soud se sídlem v Ceských Budejovicích, který spadá do pusobnosti Vrchního soudu v Praze. Soud má od roku 1994 zrízenou pobocku v Tábore (pouze pro veci obcanskoprávní a trestní).

Soud se nachází v historické budove na Zátkove nábreží, kde se nachází i odloucené pracovište Okresního soudu v Ceských Budejovicích (pro veci trestní a opatrovnické).
Budova pochází z let 1902-1903 a podle množství veží se jí nekdy ríká také "budejovický Kreml"

EN: The Regional Court in the Czech Budejovice regional court established in the Czech Budejovice, which falls within the scope of the High Court in Prague. The Court has since 1994 established a branch in Tabor (for civil and criminal matters).

Current Use of Building: County Courthouse

Level of Courts: County