Barokni kaple Smrtelne uzkosti Pane / Waychapel of Mortal Distress of Our Lord, Ceske Budejovice, CZ
Kaple v centru Ceskych Budejovic / Waychapel in historical center of Ceske Budejovice.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Kaple Smrtelných úzkostí Páne je kaple ctvercového pudorysu, stojící za katedrálou svatého Mikuláše. Vybudována byla v letech 1727-1731 na míste, kde dríve stávala gotická kaple svatého Jakuba. V roce 1785 byla kaple zrušena (snad v dusledku likvidace blízkého hrbitova) a premenena ve skladište.

V roce 1855 nechal biskup Jan Valerián Jirsík kapli obnovit. V soucasné dobe se v ní každou nedeli v 11:00 slouží bohoslužby reckokatolické církve. Pod kaplí je zazdená kostnice.

(wikipedia)
Waychapel is has square ground plan and was built during 1727 - 1731. It was abolished in 1785 and turned to storage. 100 years after, bishop Jan Valerian Jirsik re-established chapel.
Under Waychapel is ossuary (unaccessible).
Style: Baroque