Klášter Božího Milosrdenství - Nové Hrady, Czech Republic
Monastery of Divine Mercy in Nové Hrady.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Novohradský Klášter Božího Milosrdenství – dríve Klášter sv. Petra a Pavla rádu servitu – byl zbudován v sousedství novohradského kostela sv. Petra a Pavla z iniciativy místní šlechtické rodiny Buquoy. V roce 1677 privedl hrabe Ferdinand Buquoy do Nových Hradu reholníky servitského rádu, zvaných též služebníci Mariini. V následujícím roce byla zahájena stavba rane barokního kláštera, který byl kompletne dokoncen v roce 1686.

Mniši byly v roce 1950 vyhnáni a v kláštere sídlila ceskoslovenská armáda, v té dobe klášterní budovy chátrají. Ke konecné zkáze se klášter dostává v roce 1987, kdy byla armáda prestehována, až do roku 1990 je klášter neobývaný.

V roce 1990, po pádu komunistického režimu, o chrám požádal jeho puvodní rád. Díky pomoci rakouských katolických institucí rád získává dostatek financí pro záchranu konventu.
V roce 2006 žije poslední zástupce tohoto rádu, dostává do správy rád Rodina Panny Marie. Ta spravuje tento konvent do dneška.

Novohradský Monastery of Divine Mercy - earlier St. Peter and Paul Servite order - was built in the vicinity of Nové Hrady St. Peter and Paul at the initiative of a local aristocratic family Buquoy. In 1677, led by Count Ferdinand Buquoy New Hrady Servites religious order, also called the servants of Mary. The following year, construction began early Baroque monastery, which was fully completed in 1686.

The monks were expelled in 1950 and the monastery housed the Czechoslovak army, at that time, the monastery buildings deteriorate. The final destruction of the monastery received in 1987, when the army moved up to 1990 is uninhabited monastery.

In 1990, after the fall of communism, the church has asked its original order. With the help of Austrian Catholic institutions of procedure receives enough funding to save the convent.
In 2006, the last living representatives of this order, getting into a Family Administration Regulations of the Virgin Mary. It manages the convention to date.
Full name of the abbey/monastery/convent: Monastery of Divine Mercy

Husova 2