Pivovar / Brewery - Rychnov nad Knežnou, CZ
Mestský pivovar Rychnov nad Knežnou / City Brewery Rychnov nad Knežnou
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

[CZ]
Puvodní Trckuv zámek z 16. století prebudovala Kolowratská vrchnost na pivovar, který provozovala puvodne sama, pozdeji prostrednictvím nájemcu.
V roce 1918 zakoupil od Kolowratu pivovar Jan Mikeš a od základu jej zmodernizoval. Mikšuv pivovar v Rychnove n. Kn. patril mezi nejlepší pivovary stredne velkého typu, s rocním výstavem 15000 hl. piva. Pivovar byl znárodnen na jare roku 1948 a v roce 1962 byla výroba piva zrušena, když veškeré, i v této dobe moderní technologické zarízení bylo z objektu odstraneno. Poté byl objekt prebudován na sodovkárnu.
V roce 1993 byl provoz sodovkárny spolu s objektem ve znacne zchátralém stavu vrácen v rámci restituce rodine Mikšových a v soucasné dobe vnuk JUDr. Jan Mikš nadále provozuje výrobu nápoju. Od roku 2004 pak soucasný vlastník provádí celkovou rekonstrukci objektu a vrací budovu bývalého pivovaru do puvodního stavu pred jeho devastací za éry komunismu. V soucasné dobe je již rekonstrukce ukoncena a celý areál objektu slouží nejenom k vlastní výrobe, ale i k porádání ruzných kulturních akcí ve spolupráci s mestem Rychnov nad Knežnou

[EN]
The original Trcka castle from the 16th century nobility Kolowrat restructure the brewery, which operated initially alone and later by tenants.
In 1918 the brewery was bought by John Mikes Kolowrat and upgraded it from scratch. Mikš brewery in Rychnov n. Kn. one of the best type of medium-sized breweries, with annual production 15,000 hl. beer. The brewery was nationalized in the spring of 1948 and in 1962 abolished the production of beer, if any, in this age of modern technological equipment has been removed from the building. After the building was converted into a soft drink.
In 1993, the operation of soft drink, along with the object in a very dilapidated state under the restitution Mikšových family and now a grandson of Dr.. John continues to run Mikš beverage. Since 2004, the current owner made a total reconstruction and the return of the former brewery building to its original state prior to its devastation during the communist era. At the present time, reconstruction has been completed and the entire area of the building serves not only to their own production, but also organizing various cultural events in cooperation with the city of Rychnov Kneznou
Location:
Kaštany 435