Bucina camp
Bucina camp
Location: Jihočeský kraj, Czechia

EN:
Temporary overnight camp sites Bucina was established for tourists who travel through Šumava on the red marked trail, leading alongside the national border from Nová Pec all the way to Železná Ruda.

The defined bordered space is designed for legal temporary overnight stays in the territory of Šumava National Park under previously determined conditions.

"Stay overnight and continue your journey"

Operational rules for overnight camp sites

* This camp site is to be used for one night only
* Do not light any fires
* Take all your waste with you
* Keep quiet
* Open all year around from 18.00 to 9.00 hrs

CZ:
Kemp Bucina se nachází nedaleko zaniklé obce Bucina. Obec byla založena v druhé polovine 18. století. V roce 1910 tady stálo 37 domu a žilo zde 347 obyvatel prevážne nemecké národnosti. Po odsunu Nemcu po 2. svetové válce osada zanikla. Dnes zde krome kaplicky z roku 1992 najdeme turistické odpocívadlo s radou informacních tabulí a prekrásným výhledem pres Knížecí Pláne na jižní cást Šumavy. Pri dobré viditelnosti lze odtud spatrit Alpy. V blízkosti byl zrízen cesko-nemecký hranicní prechod pro peší a cyklisty. V sezóne jezdí na Bucinu autobus z Kvildy, jinak je sem vjezd autem zakázán. Na nemecké strane je v provozu elektrobus do Finsterau.

Využití nocovište má svoje podmínky: mužete se na nem zdržet jen jednu noc, a to od 18:00 do 9:00. Nesmí se zde rozdelávat ohen a všechny odpadky musíte odnést sebou pryc. Všechna nocovište vás privítají po celý rok.

Bucina je nejdeštivejším místem na Šumave. Rocne tady spadne 1600 mm srážek.
Number of tent spaces: Four or more