Meštanský pivovar / Town brewery, Broumov, Czech republic
33U E 594274 N 5604777
Town brewery was built between 1866 - 1867. During the 2nd World War - in 1943 - was the city brewery production terminated / Meštanský pivovar zbudován v letech 1866 - 1867, výroba ukoncena 1943.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

ENG: Between 1866 - 1867 the modern brewery was built in the area of the former moat between the upper gate and the Broumov monastery. It was often modified, major renovations were in 1898 and 1908. Maximum annual production - 23,789 hectoliters - reached the brewery in the years 1910-11. During the 2nd World War - in 1943 - was the city brewery production terminated.

CZ: První zmínka o pivovarnických aktivitách broumovských meštanu pochází z doby, kdy mel broumovské panství v zástave kníže Jindrich Minsterberský, to jest z období mezi lety 1472 až 1488. Spolecný mestský pivovar vedený mestským sládkem, ve kterém se ve varení piva meštané strídali, byl založen až koncem 16. století. V letech 1866 – 1867 byl v prostoru bývalého hradebního príkopu mezi areálem kláštera a horní bránou postaven moderní mestský pivovar. Ten byl casto upravován a pristavován, nejvýznamnejší úpravy probehly v roce 1898 a 1908. Maximální rocní výstav – 23 789 hektolitru – dosáhl pivovar v letech 1910–11. Za 2. svetové války – v roce 1943 – byla v areálu mestského pivovaru ukoncena výroba.

Location:
Klášterní ulice