TB 2519-1 Albrechtice v.
Quick Description: Bod na vrchu Laudon nad Lanškrounem.
Location: Pardubicky kraj, Czech Republic

Bod se nachazi na vrchu Laudon nad Lanskrounem.
Jméno Laudon dal kopci slavný generál, který prijel behem sedmileté války v polovine XVIII. století do Lanškrouna.
Misto je zname zavodem automobilu do vrchu - poprve se zde jezdilo již v roce 1974. Po oblastních a preborových závodech se zde v roce 1984 poprvé jelo republikové mistrovství. Rok 1989 však tradici ukoncil, ne však nadlouho, protože se zde mistrovství vrátilo v roce 1997. Od té doby je tento podnik jedním z klenotu našeho domácího mistrovství. Délkou 4000 metru patrí i díky svému charakteru k našim nejlepším kopcum.
Type: TB - trigonometricky bod polohoveho pole

Access restrictions: no