Galanta Train Station - Galanta, Slovakia
[EN] Train station in Galanta town. [SK] Zeleznicna stanica v Galante.
Location: Trnavský kraj, Slovakia

[EN]
Train station Galanta is located on route no.130 Bratislava hl.st. - Sturovo - Szobb (in Hungary). Here is also connection to route no.133 to Leopoldov and Trnava. Galanta train station has 10 rails for transport, 7 rails for manipulation, 3 for layoff the train and 4 others rails. Building is on left side from direction Bratislava.

Train station was built at the end of 60. years of the twentieth century. Buildings are more extensive, becasue it is higher-order train station. Buildings are along railyard. There is a covered space along first platform for passengers comfort. This contruction is from steel with classical Corinthian order. Train station includes cash-desk and small snack shop.

[SK]
Zeleznicna stanica Galanta lezi na trati ZSR c. 130 Bratislava hl.st. - Sturovo - Szob (MAV). Odbocuje z nej trat ZSR c. 133 do Leopoldova a Trnavy. Nachadza sa na 103,060km Bratislava - Sturovo a 0,011km Leopoldov - Galanta. Stanica ma 10 dopravnych, 7 manipulacnych, 3 odstavne, 4 ostatne stanicne kolaje. Budova sa nachadza vlavo v smere od Bratislavy hl.st.

Budova a areal zeleznicnej stanice (stara budova zel. stanice bola postavena v dobe pripojenia mesta na centralnu uhorsku zeleznicu v r. 1850). Je to stanica vacsieho vyznamu, budovy su rozlahlejsie, s radenim pozdlz krajnej kolaje. Prizemna cast dnesnej zel. budovy bola postavena v r. 1899. V interieri sa nachadzaju miestnosti s korytkovou klenbou s fabionovou rimsou.

Ochranu cestujucih zabezpecovali kryte verandy z ocelovej kontrukcie s imitaciou klasickych korintskych motivov od roku 1914. Stlpy su v pozdlznom smere zavetrene vaznikom, ktory ma stojinu z prekrizeneho rastra ocelovych pasov, natocenych o 45°. Tento motiv sa casto vyskytuje aj na konstrukciach mostov, resp. v drevenom vydani na vyzdobach stitov verand stanic. Stanica ma vlastnu predajnu listkou a maly bufet.

V areali stanice su zachovane objekty: vodarenska veza, pri zeleznici, dvojpodlazna budova s obdlznikovym podorysom zastresena valbovou strechou, vypravna budova, „vyhrevna“, povodne sklady.

Is the station/depot currently used for railroad purposes?: Yes

Is the station/depot open to the public?: Yes