Watertoren Tegelen (Egypte), Netherlands
An octagon watertower located at Kaldenkerkerweg 28 in Tegelen.
Location: Limburg, Netherlands

Deze markante achtzijdige toren is de op één na oudste watertoren van Waterleiding Maatschappij Limburg. De toren werd gebouwd in 1938, nadat de Gemeente Tegelen al eerder, in 1931, op de Steilrand een pompstation had aangelegd voor de watervoorziening van Tegelen en Belfeld. Pompstation en toren moesten ervoor zorgen dat de waterdruk in beide dorpen constant zou blijven. In de toren werd een waterreservoir geplaatst met een volume van 500 kubieke meter. De watertoren is 32 meter hoog en heeft een doorsnede van 8 meter. Het bouwwerk is niet alleen cultuurhistorisch van groot belang maar heeft zeker ook architectonische waarde. Hij werd ontworpen door de Amersfoortse architect ir. Noorman in een stijl die sterk aanleunt tegen de befaamde Amsterdamse School.