TB 2306-41 evangelický kostel, Prelouc, CZ
Trigonometrickým bodem je stred makovice veže kostela ceskobratrské církve evangelické v Prelouci.
Location: Pardubický kraj, Czechia

Tento trigonometricky bod prochazi stredem makovice umistene na spicce veže kostela sboru Ceskobratrské církve evangelické v Prelouci. Ve stredu makovice ve smeru vodorovnem je nadmorská výška 257.07 m n.m.

Významná novorenesancní budova, postavená v roce 1904 na míste starší malé evangelické modlitebny pri križovatce ulic Ceskobratrské, Labské a Zborovské. Autorem projektu nového chrámu byl ceský architekt Rudolf Kríženecký, který projektoval také budovu místní Záložny a Divišovu vilu. Evangelický kostel se stal pocátkem 20. století výraznou soucástí nové siluety mesta. Dnes pri nem sídlí Sbor církve ceskobratrské evangelické.
Type: TB - trigonometricky bod polohoveho pole

Access restrictions: yes