TB 2416-24 kostel, Vysoké Chvojno, CZ
33U E 569415 N 5551158
Trigometrický bod tvorený stredem makovice veže rímsko-katolického kostela sv. Gatharda ve Vysokém Chvojne. / The geodetical point is the centre of tower steeple of St. Gothard Church in Vysoke Chvojno.
Location: Pardubický kraj, Czechia

Tento trigonometricky bod prochazi stredem makovice umistene na spicce veže kostela sv. Gotharda ve Vysokem Chvojne. Ve stredu makovice ve smeru vodorovnem je nadmorska vyska 331.80 m n.m.
Významný orientacní i geodetický bod této cásti pardubického kraje je, díky své poloze, viditelný už ze znacné dálky. Farní kostel ve Vysokém Chvojne je zminován již ve 14. století, pozdeji však byl za husitských válek poboren. Soucasný kostel sv. Gotharda pochází z roku 1729, opravou prošel v roce 1928. V kostele se nachází zvon z roku 1590 a krtitelnice z roku 1615. Soucástí areálu je i barokní fara s mansardovou strechou z roku 1786. V malém parcíku pred kostelem stojí barokní socha sv. Jana Nepomuckého.
Type: TB - trigonometricky bod polohoveho pole

Access restrictions: yes