Watertoren vuurtorenwijk,Oostende,Belgium
Watertoren aan de vuurtoenwijk in Oostende.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Gelegen tussen de dokter Eduard Moreauxlaan en de ankerstraat. De watertoren gebouwd in 1930-32 ten behoeve van toen sterk ontwikkelde oostelijke stadsdeel OPEX-wijk.
De watertoren is 35 meter hoof en gebouwd op een aarden verhoging,opgetrokken in skeletbouw,meer bepaald een betonskelet met bakstenen vulling.Watertoren is van het "paddestoel"type waarbij de kuip breder is dan de voet.
The watertower was build in 1930-32,as the east side of the town,the OPEX-quarter was extending.He is 35 meters hight build around a concreet skeleton with redstone.This is a mushroom watertower,because the reservoir is bigger than the foot.