This waymark has been archived.
Løveparken Givskud/Givskud Zoo, Denmark
in Zoos
32U E 521991 N 6185284
Givskud Zoo eller Løveparken i Givskud er kendt for sine fritgående løver, som man kører rundt iblandt i sin egen bil. / Givskud Zoo was the first Danish safari park with lions living on a large free area, where you can drive around in your own car.
Location: Denmark

Dansk

Løveparken Givskud

Navnet er mere korrekt "Givskud Zoo", da der oprindelig kun var løver. Dette navn hænger ved, bl.a. fordi netop løverne vises frem på en helt speciel måde. Man kan nemlig køre rundt blandt løverne i sin egen bil.

Løveparken i Givskud åbnede portene i 1969, blev statsanerkendt i 1989 og siden da er dyrebestanden vokset. I dag findes mere en 100 forskellige dyrearter i parken. Parken er ikke en normal zoologisk have, da det er muligt at køre i egen bil blandt dyrene, hvor man nærmest er på safari. Området er delt op i kontinenter og man kører således fra kontinent til kontinent. En helt anden oplevelse, ikke mindst når man kører rundt blandt løverne. Blandt mere fredelige dyr kan man vandre rundt til fods.

Læs mere her: Løveparken Givskud

English

Givskud ZOO

Givskud Zoo in Givskud in Denmark is also known as "Lionpark Givskud" because it originally only had lions. The Zoo was founded in 1969 and was the first Danish safari park with lions living on a large free area, where you can drive around in your own car. Today the park has over 100 species - and the park is extremely popular because of the zoo's idea of letting visitors experience the animals moving freely around in large enclosures.

Read more (in english): Givskud Zoo

By Grethe DK