This waymark has been archived.
Bulladen/Old Oak Barn - Christiansfeld, Denmark
32U E 529798 N 6134061
Bulladen, der er en af landets bygningsmæssige seværdigheder, er bygget af brede egetræsplanker, der er skubbet ned mellem lodrette egestolper. / West of Christiansfeld is Tyrstrup Old Parsonage with the largest Oak Barn in Denmark.
Location: Denmark

Dansk

Bulladen
Bulladen, der menes bygget i 1668,  findes ved Tyrstrups Gl. Præstegård beliggende vest for Christiansfeld. Bulladen er opført helt i ubehandlet egetræ på kampesten (sylsten) - af 21 fag tunge 50-70 cm brede egetræsplanker, der er skubbet ned mellem lodrette egestolper. Egetræsplankerne kaldes "bulfjæle". Vinduer findes ikke i laden, men der er i stedet lemme, der kan åbnes. Det er den største bullade i Danmark, der stadig står på sin oprindelige plads. Bulladens tag er nyere. Præstegården kan dateres helt tilbage til midten af 1500-tallet og var i funktion som Præstegård til 1953.

Bulladen ved Tyrstrups Gl. Præstegård er en af landets bygningsmæssige seværdigheder og er fredet af Det særlige Bygningssyn. Bulhuse var i virkeligheden en bindingsværksbygning opsat i træ. Jo mere skov en egn havde, des mere træ i bindingsværket - jo mindre skov, des mindre træ og mere lerklining. Bygninger a'la Bulladen findes i det sydøstlige Jylland i Kolding-Haderslev området.

Adgang til Bulladen har man fra en sidevej til forbindelsen mellem Christiansfeld og motorvejen. Her findes en lille parkeringsplads uden for Tyrstrups Gl. Præstegård, som offentligheden har fri adgang til.

English

Bulladen/Old Oak Barn
West of Christiansfeld lie Tyrstrup Old Parsonage with the largest Oak Barn in Denmark. The Oak Barn was built in 1668 and is by law protected. The building is built with 21 solid oak planks situated between high horizontally notched posts. There are no windows, but instead there are shutters, which can be opened.

Oak Barns have a typical Eastern-Schleswig architectural touch, and years ago there were several other oak barns in the area. But today only a few still excist. Some have been moved to open-air museums.

Access to Tyrstrup Old Parsonage is available along a small sideroad to the connexion between Christiansfeld and the Highway. There is a parking space just outside the farm. Free access on foot.

Construction: Wood

Is this a 'working' barn?: Abandoned (empty)