KNSA Schietvereniging "Frans Tromp", Hoevelaken, NL
KNSA Schietvereniging Frans Tromp
Location: Gelderland, Netherlands

This schootingclub is founded in 1919 and under the name "Burgerwacht Hoevelaken" After the second world war the name was changed into "Frans Tromp" the name of one of the founders of the club

it has 9 indoor 12 meter ranges, weapons used here are both air and .22 LR weapons.

De schietvereniging is opgericht in 1919, toen nog als Burgerwacht Hoevelaken. Na de 2e wereldoorlog is de naam gewijzigd in schietvereniging Frans Tromp, ter herinnering en als eerbetoon aan hoofdmeester Frans Tromp, een van de oprichters van de burgerwacht. Frans Tromp zat in de 2e wereldoorlog in het verzet en is destijds gefusillieerd.

De schietvereniging bestaat dus al lange tijd en is zelfs de oudste vereniging van Hoevelaken. Toch is het nog steeds een jonge en bruisende vereniging met een plezierige mix van wedstrijd- en recreatieve schutters.

Zoals genoemd wordt bij schietvereniging Frans Tromp geschoten op zowel recreatief als ook op nationaal topsport niveau. Een aantal schutters is met regelmaat terug te vinden op de hoogste plaatsen bij bijvoorbeeld Districts Kampioenschappen en Nederlandse Kampioenschappen. Een onzer schutters is een aantal keren Nederlands kampioen geweest.

Heb jij de ambitie om eens kennis te willen maken met de schietsport? Kom dan eens langs!

Schietvereniging Frans tromp is aangesloten bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) en de SKGV (SchietKring Gelderse Vallei)
Range Type: Indoor

Shooting Ranges Available: 9

Pistol: yes

Rifle: yes

Access: Membership Only

If "Membership Only" Provide Point of contact / location, how to become a member?:
Visit the Range during openinghours of the shooting-range, times can be found by visiting the website http://www.franstromp.nl a membership can be optained by visiting the club during openingstimes (see the website for openingtimes)

Address of Range:
Stoutenburgerlaan 29a