This waymark has been archived.
AQUA Ferskvands Akvarium/Aqua Freshwater Aquarium
AQUA i Silkeborg er et 4-stjernet oplevelsescenter med Nordeuropas største ferskvandsakvarium. / AQUA in Silkeborg, Denmark, is a first class Activity and Adventure Centre with the largest freshwater aquarium of Northern Europe.
Location: Denmark

Dansk

AQUA Ferskvands Akvarium, Silkeborg
I AQUA kan du opleve et bredt udsnit af de dyr, som lever i og ved de ferske vande i Danmark. Akvariet er bygget ind i en række store udendørs søer, der er forsynet med store panoramaruder. På den måde kan man se en masse eksemplarer af danske fisk, samt dyr jagende disse fisk, fx oddere og lappedykkere. En oplevelser er også at se når dyrene fodres, da dyrepasserne i forbindelse hermed, fortæller om såvel AQUA som de enkelte dyr. I AQUA findes også et mørkeakvarium, rørebassin, specialakvarier, samt en stor naturpark beliggende ned til Silkeborgsøerne og Gudenåen. I parken findes et legeområde, samt en café og et "madpakkehus". I parken kan desuden ses eksempler på fugle og pattedyr, der lever ved de ferske vande i Danmark. Se fx grønbenet Rørhøne, grågås, hvid og sort stork, forskellige arter af dykænder, samt oddere og bævere. Se desuden pattedyr, som måske om føje år befinder sig ved de danske ferske vande, fx mink og vaskebjørn.

AQUA er desuden et statsanerkendt videnscenter, som udbyder undervisnings- og naturvejledningsforløb med fokus på vand, natur og miljø ved søer og vandløb.

Læs mere her: AQUA

English

Aqua Freshwater Aquarium, Silkeborg
AQUA is a first class Activity and Adventure Centre with the largest freshwater aquarium of Northern Europe. AQUA is built into several big outdoor lakes. Through large panoramic window panes you look deep into these lakes. Here you get very close to otters, pikes, grebes - and a lot of other animals in their natural surroundings. AQUA has also a night aquarium, several thematic exhibitions, touch tank where you may touch the fish, specialized aquaria, cinema, and services for the schools with school rooms and laboratories. You can also see the animals getting feed by the zoo keepers, while they are telling stories about the animals and the life in lakes and water streams.

AQUA is situated in extensive and beautiful nature grounds bordering on the lakes of Silkeborg and the Gudenaa River. In the park you may relax on the lawn or sit down at one of the manys tables, eat your picnic or enjoy having a good meal in the cafeteria. The children can in the play ground.

In Denmark AQUA is well-known for its exciting experiences and innovative education and communication.

Read more here: AQUA

Physical address of aquarium: Vejlsøvej 51, Silkeborg, Denmark