Museum Van de Dorst Mout- & Brouwhuis De Snoek - Alveringem - Belgium
31U E 480857 N 5651571
NL - Wie de smaak van ons glorieuze brouwverleden wil proeven. FR - Ceux qui veulent goûter au goût de notre glorieux passé brassicole. EN - Who wants to taste the taste of our glorious brewing past.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

NL

Kom langs in het museum

Beste bezoeker van het Mout- & Brouwhuis de Snoek / Museum-van-de-dorst,

Wie de smaak van ons roemrijk bierverleden wil proeven moet een bezoek brengen aan het Mout- & Brouwhuis de Snoek in Alveringem (gehucht Fortem), de enige nog intacte brouwerij en mouterij uit de negentiende eeuw. De bezoeker wordt ondergedompeld in kokende koperen brouwketels, dampende roerkuipen en gistende gijlkuipen. Genieten van een authentieke gasmotor, een oude bierwagen en een afdeling West-Vlaamse bieren. Het bezoek eindigt in de museumherberg waar de bezoeker kan kiezen uit meer dan 100 streekbieren !

Alveringem ligt op 10 km van Veurne, 15 km van de kust en op 25 km van de vredesstad Ieper. De grens met Frankrijk is op amper 8 km.

FR

Comment visiter le musée

Cher visiteur du Malt & Brouwhuis de Snoek / Museum-van-de-thirst,

Ceux qui veulent goûter au goût de notre glorieux passé brassicole devraient visiter le Mout & Brouwhuis de Snoek à Alveringem (hameau de Fortem), la seule brasserie et malterie intacte du XIXe siècle. Le visiteur est immergé dans des bouilloires de brassage en cuivre bouillant, des agitateurs fumants et des guildes de fermentation. Profitez d'un authentique moteur à essence, d'un vieux camion de bière et d'un département de bières de Flandre occidentale. La visite se termine dans l'auberge du musée où le visiteur peut choisir parmi plus de 100 bières régionales !

Alveringem à 10 km de Veurne, à 15 km de la côte et à 25 km de la ville paisible d'Ypres. La frontière avec la France est à 8 km.

EN

How to visit the museum

Dear visitor of the Malt & Brouwhuis de Snoek / Museum-van-de-thirst,

Those who want to taste the taste of our glorious beer past should visit the Mout & Brouwhuis de Snoek in Alveringem (hamlet of Fortem), the only intact brewery and malt house from the nineteenth century. The visitor is submerged in boiling copper brewing kettles, steaming stirrers and fermenting guilds. Enjoy an authentic gas engine, an old beer truck and a department of West Flemish beers. The visit ends in the museum inn where the visitor can choose from more than 100 regional beers!

Alveringem at 10 km from the Veurne, at 15 km from the coast and at 25 km from the peace city of Ypres. The border with France is 8 km away.

Information

desnoek

Theme:
NL - Een rondleiding door Snoek's Mout & Brouwhuis afgewisseld met grappige verhalen over het wel en wee van de brouwerij en vergezeld van de nodige populaire gezegdes en gezegden.

Deze truc is een folkvariant van de meer klassieke technische truc. Zo begrijpt de bezoeker het verhaal van de dorst op een alternatieve, meer folkloristische manier, zonder het ambachtelijke proces van mouten en brouwen uit het oog te verliezen. De gids vertelt je ook het een en ander over de vele West-Vlaamse bieren en de geschiedenis van de West-Vlaamse brouwerijen!

FR - Une visite de Snoek's Mout & Brouwhuis entrecoupée d'histoires amusantes sur les hauts et les bas de la brasserie et accompagnée des dictons et dictons populaires nécessaires.

Cette astuce est une variante folklorique de l'astuce technique plus classique. Ainsi, le visiteur comprend l'histoire de la soif d'une manière alternative, plus folklorique, sans perdre de vue le processus artisanal de maltage et de brassage. Le guide vous dira également quelques petites choses sur les nombreuses bières de Flandre occidentale et sur l'histoire des brasseries de Flandre occidentale !

EN - A tour of Snoek's Mout & Brouwhuis interspersed with amusing stories about the ups and downs of the brewery and accompanied by the necessary popular sayings and sayings.

This trick is a folk variant of the more classic technical trick. In this way, the visitor understands the story of thirst in an alternative, more folkloric way, without losing sight of the artisanal process of malting and brewing. The guide will also tell you a few things about the many West Flanders beers and the history of West Flanders breweries!

Street Address:
Fortem 40, 8690 Alveringem

Tél:0493 52 92 24

philip@nock.be

NL - PRIJZEN

Individueel : 5 euro per persoon / 7,5 euro per persoon (incl. proevertje Snoekbier)

Groepen : 7 euro per persoon incl. snoekbier vanaf 15 personen / 8 euro per persoon incl. snoekbier met minder dan 15 deelnemers.

De rondleiding met gids kost 50 euro en duurt nagenoeg 1.30 uur maar kan aangepast worden op vraag van de groep.

Groepen zonder gids kunnen het museum bezoeken na afspraak met de herberguitbater.

OPENINGSUREN

Ma. 13.30 u – 22.00 u
Di. gesloten
Wo. gesloten
Do. 10.30 u – 22.00 u
Vr. 10.30 u – 22.00 u
Za. 10.30 u – 22.00 u
Zo. 09.30 u – 22.00

FR - Tarif

Individuel : 5 euros par personne / 7,5 euros par personne (incl. Dégustation bière Pike)

Groupes : 7 euros par personne TTC bière de brochet à partir de 15 personnes / 8 euros par personne incl. brochet bière avec moins de 15 participants.

La visite guidée coûte 50 euros et dure environ 1h30, mais peut être adaptée à la demande du groupe.

Les groupes sans guide peuvent visiter le musée après avoir pris rendez-vous avec le propriétaire de l'auberge.

HORAIRES D'OUVERTURES

Mois. 13h30 – 22h00
Mar. fermé
mer. fermé
jeu. 10h30 – 22h
fr. 10h30 – 22h
Sam. 10h30 – 22h
Alors. 9h30 – 22h
EN -

EN - PRICES

Individual: 5 euros per person / 7.5 euros per person (incl. Pike beer tasting)

Groups : 7 euros per person incl. pike beer from 15 persons / 8 euros per person incl. pike beer with less than 15 participants.

The guided tour costs 50 euros and lasts approximately 1.30 hours, but can be adapted at the request of the group.

Groups without a guide can visit the museum after making an appointment with the inn owner.

OPENING HOURS