RM: 499225 - Conciërgewoning - Drachten
32U E 306017 N 5888445
De conciërgewoning te Drachten is in 1919 gerealiseerd naar ontwerp van de architect J.A.W. Vrijman uit Den Haag als onderdeel van de gelijktijdig gerealiseerde Rijks Hogere Burgerschool
Location: Friesland, Netherlands

Het woonhuis van één bouwlaag is gebouwd op een rechthoekige plattegrond.

Het pand is opgetrokken uit bruine bakstenen onder uitkragend mansardedak met leien. Het onderste deel van de gebroken dakschilden is ingezwenkt en heeft een brede goot op klossen. De T-vensters hebben luiken en bovenlicht onder strek. De bovenlichten hadden, evenals de overige kleinere vensters, oorpronkelijk een roedeverdeling. De originele houten deur heeft een bovenlicht onder strek. Aan de voorzijde is een kajuit met een breed kruiskozijn.

Bron: Rijksmonumentenregister
Monument Number: 499225