Eben-Ezer Tower, Eben-Emael, Bassenge, Liège, Belgium
The builder of the tower's agadium was: Aimer, penser, creér.
Location: Liège, Belgium

NL

De Toren van Eben-Ezer is een toren op een heuvelrug bij de Jeker bij de Belgische plaats Eben-Emael, in de gemeente Bitsingen (Bassenge), enkele kilometers ten zuiden van Maastricht. Hij is ontworpen en eigenhandig gebouwd tussen 1951 en 1965 door de autodidactische kunstenaar, architect, schrijver, esotericus en filosoof Robert Garcet
Vanaf de hoofdingang leidt een monumentale trap de heuvel af waarvan de afmetingen eveneens zijn ontleend aan Garcets persoonlijke getallenleer, gebaseerd op het Bijbelboek de Openbaring van Johannes. Aan de voet van deze trap bevindt zich ter linkerzijde een cromlech, een stenencirkel, met twaalf opstaande stenen die op exact 3,33 meter van elkaar zijn geplaatst. Een gebroken raket is tegenover de toren geplaatst als symbool van Garcets pacifisme. Ook is op de toren een gebroken geweer geplaatst. Naast de voordeur heeft Garcet zijn adagium "Aimer Penser Creér" in steen uitgehouwen.

FR

La tour d'Eben-Ezer est une tour située sur une colline près du Jeker, près de la ville belge d'Eben-Emael, dans la municipalité de Bitsingen (Bassenge), à ??quelques kilomètres au sud de Maastricht. Il a été conçu et construit à lui seul entre 1951 et 1965 par l'artiste autodidacte, architecte, écrivain, ésotériste et philosophe Robert Garcet.
Depuis l'entrée principale, un escalier monumental mène au sommet de la colline, dont les dimensions découlent également de la théorie des nombres personnelle de Garcet, basée sur le livre biblique de l'Apocalypse. Au pied de cet escalier se trouve un cromlech, un cercle de pierres, avec douze pierres verticales placées exactement à 3,33 mètres de distance. Une fusée cassée est placée en face de la tour, symbole du pacifisme de Garcet. Un fusil cassé a également été placé sur la tour. A côté de la porte d'entrée, Garcet a gravé son adage "Aimer Penser Creér" dans la pierre.

EN

The Tower of Eben-Ezer is a tower on a hillside near the Jeker near the Belgian town of Eben-Emael, in the municipality of Bitsingen (Bassenge), a few kilometers south of Maastricht. It was designed and built single-handedly between 1951 and 1965 by the autodidactic artist, architect, writer, esotericist and philosopher Robert Garcet
From the main entrance, a monumental staircase leads down the hill, the dimensions of which are also derived from Garcet's personal number theory, based on the Bible book of Revelation. At the foot of these stairs is a cromlech, a stone circle, with twelve upright stones placed exactly 3.33 meters apart. A broken rocket is placed opposite the tower as a symbol of Garcet's pacifism. A broken rifle has also been placed on the tower. Next to the front door, Garcet has carved his adage "Aimer Penser Creér" in stone.

Source:Wikipedia
Haye de Wonck Eben-Emael Liège, Belgium