Zdymadlo Dolany - Dolánky, Czechia
33U E 453973 N 5562659
Zdymadlo Dolany-Dolánky na Vltave na rícním kilometru 26,7 / Dolany-Dolánky lock on the Vltava river on the river kilometer 26.7
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ: Vodní dílo Dolany-Dolánky se nachází na Vltave na rícním kilometru 26,7 (jez 27,38) mezi mestem Libcice nad Vltavou a vesnicemi Dolánky na pravém brehu a Dolany nad Vltavou na levém brehu, v okrese Melník. Skládá se z jezu o dvou polích (Dolany) a z plavebního kanálu s plavební komorou pri pravé strane reky (Dolánky).
Zdymadlo má dve plavební komory, jedna vrata mají spolecná. Malá plavební komora se stenami z kyklopského zdiva (šírka 11m, délka 52m ) a velká plavební komora má svislé larsenové steny (šírka 20m, délka 133m).
Zdymadlo Dolany - Dolánky bylo postaveno firmou Lanna a dokonceno v roce 1901.

ENG: The Dolany-Dolánky waterworks is located on the river Vltava on the river kilometer 26.7 (weir 27.38) between the town of Libcice nad Vltavou and the villages Dolánky on the right bank and Dolany nad Vltavou on the left bank, in the Melník district. It consists of a two-field weir (Dolany) and a canal with a lock on the right side of the river (Dolánky).
The lock has two lock chambers, one gate has a common one. A small lock chamber with walls of cyclopean masonry (52L x 11W in meters) and a large lock chamber have vertical larsen walls (133L x 20W in meters).
The Dolany - Dolánky lock was built by Lanna and completed in 1901.
Waterway Name: Dolany - Dolánky