No. 847 - Pivovar Krakonoš, Trutnov, CZ
Pivovar Krakonoš v Trutnove/Brewery Krakonoš in Trutnov
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Pivovar Krakonoš leží v centru mesta Trutnov v Krkonoších. Vyrábí 5 druhu piv - svetlé výcepní desítka, tmavé výcepní desítka, svetlý ležák jedenáctka, svetlý ležák dvanáctka a speciální pivo ctrnáctka, které je vyrábeno prevážne kolem Vánoc a Velikonoc.
V roce 1974 zde pracoval budoucí prezident Václav Havel. Pobyt ho inspiroval k sepsání divadelní hry Audience, jejíž dej se v trutnovském pivovaru odehrává. Této epizode a hre se venuje dokumentární film Obcan Havel prikuluje (2009).
Zdroj:
Pivovar Krakonoš:
EN
Brewery Krakonoš is one of the oldest breweries in the Czech Republic founded in 1582 and located in Trutnov town.The annual production is over 100,000 hectoliters of the light and dark beers.
In 1974, the future president Vaclav Havel worked here, and was inspired to write a theater play Audience, which story is situated in the brewery.
Source:
Pivovar Krakonoš (in Czech):