Rijngemaal - Arnhem, Netherlands
The Rhine pumping station in Arnhem
Location: Gelderland, Netherlands

Source:
Rijngemaal. (2016, mei 6). Wikipedia, de vrije encyclopedie. Opgehaald 18:06, mei 6, 2016 van (visit link) :

"Het Rijngemaal is een gemaal in Arnhem. Rioolwater uit onder meer het centrum van Arnhem wordt hier opgevangen in een natte kelder. Hier zorgen drie rioolwaterpompen dat het water naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Duiven wordt vervoerd.

Omdat ook het regenwater via dit gemaal wordt afgevoerd, kan bij extreme regenval het waterpeil in de kelder te hoog worden. Er treden dan (drie) overstortpompen in werking die het overtollig water afvoeren naar de Rijn.

Geschiedenis

Het gemaal werd gebouwd in 1965 als poldergemaal. Naar aanleiding van de in 1970 ingevoerde Wet verontreiniging oppervlaktewateren is het Rijngemaal in 1976 overgedragen aan het toenmalige zuiveringsschap Oostelijk Gelderland. Het zuiveringsschap heeft het Rijngemaal uitgebreid met een aantal vuilwaterpompen, die het afvalwater naar de in 1975 gebouwde rioolwaterzuiveringinstallatie Nieuwgraaf bij Duiven pompte.

Omdat de pompen en de installatie verouderd waren, is het gemaal gerenoveerd in een gezamenlijk project van de Gemeente Arnhem en het Waterschap Rijn en IJssel. In augustus 2011 is begonnen met de sloop van het gebouw en de ontmanteling van de pompen. Op 29 november 2012 werd het nieuwe Rijngemaal geopend, waarbij een informatiepaneel werd onthuld. Het nieuwe gemaal heeft een grotere capaciteit en nieuwe pompen, waardoor de binnenstad van Arnhem beter bestand is tegen zware regenval en hoge waterstanden in de Rijn. "

EN (Translation):
The Rhine pumping station is a pumping station in Arnhem. Sewage from the centre of Arnhem is collected here in a wet cellar. Here, three sewage pumps ensure that the water is transported to the sewage treatment plant in Duiven.
History

The pumping station was built in 1965 as a polder pumping station. As a result of the Surface Water Pollution Act, introduced in 1970, the Rhine pumping station was transferred in 1976 to the former Oostelijk Gelderland treatment plant. The treatment plant expanded the Rhine pumping station with a number of waste water pumps, which pumped waste water to the Nieuwgraaf sewage treatment plant near Duiven, which was built in 1975.

Because the pumps and the installation were outdated, the pumping station was renovated in a joint project of the Municipality of Arnhem and the Rijn and IJssel Water Board. In August 2011, the demolition of the building and the dismantling of the pumps began. On 29 November 2012, the new Rijn pumping station was opened, revealing an information panel. The new pumping station has a larger capacity and new pumps, making the inner city of Arnhem more resistant to heavy rainfall and high water levels in the Rhine.