RM: 10041 - R.K. Kapel van St. Jan Nepomuk - Boxmeer
31U E 704449 N 5726446
De Nepomukkapel is een kapel in Boxmeer in de gemeente Boxmeer in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De kapel staat aan de oprijlaan van Kasteel Boxmeer.
Location: Noord-Brabant, Netherlands

NL

R.K. Kapel van St. Jan Nepomuk. Driezijdig gesloten zaalgebouw met ingezwenkte geveltop, inwendig met tongewelf van stuc. In de voorgevel steen met jaartal 1737. Vroeg 18e eeuws houten altaarretabel met schilderij: de marteldood van St. Jan Nepomuk.

EN

R.K. Chapel of St. Jan Nepomuk. Three-sided closed hall building with swiveled gable top, interior with barrel vault. In the façade stone with date 1737. Early 18th century wooden altar table with painting: the martyrdom of St. Jan Nepomuk.

Bron/Source: Monumentenregister.cultureelerfgoed.nl
Monument Number: 10041