Heilig Hart Kapel - Meerle (B)
Heilig Hart (Holy Heart) Chapel is nature reserve Elsakker, near Meerle in Belgium.
Location: Antwerpen, Belgium

Hier ziet u het Heilig Hart Kapelletje in de Elsakker en een gedenksteen in de kapel. Deze herinnert aan het huwelijk tussen Lauwers en Dupret in 1920. Het domeinbos de Elsakker vindt zijn oorsprong in de 16de eeuw toen het deel uitmaakte van de eigendommen van de Stift van Thorn (een kloostergemeenschap in Nederlands Limburg). De eerste rentmeester van het gebied was de Wouter van Elsakker, die na zijn dood in 1588 begraven werd in de kerk van Meerle. Na de Franse inval van 1794 maakte de formele opheffing in 1797 een einde aan de abdij en het vorstendom Thorn. Thorn werd eerst geannexeerd door Frankrijk en na het Weense congres werd het een gemeente in het Koninkrijk der Nederlanden. Het domein De Elsakker kwam in handen van de heer Jan Petrus Eeltjens uit Breda. Hij verbleef er in de villa langs de Chaamseweg tot aan zijn dood in 1860. Bij erfenis ging het domein over naar de familie Dupret-Bruggeman uit Brussel. Na het overlijden van mevrouw Dupret in 1899 werd de eigendom verdeeld. Het Elsakkerbos en de villa langs de Chaamseweg vielen in het deel van de heer William Lauwers- Jeanne Dupret. In 1904 heeft Lauwers de villa heropgebouwd. Bij de oudere generatie van Meerle spreekt nog altijd over de villa en het goed van Lauwers.
source; (visit link)

Google translation:
Here you can see the Heilig Hart Chapel in the Elsakker and a memorial stone in the chapel. This recalls the marriage between Lauwers and Dupret in 1920. The Elsakker domain forest originated in the 16th century when it was part of the property of the Stift van Thorn (a monastery community in Dutch Limburg). The first steward of the area was the Wouter van Elsakker, who was buried in the church of Meerle after his death in 1588. After the French invasion of 1794, the formal abolition in 1797 put an end to the abbey and the principality of Thorn. Thorn was first annexed by France and after the Vienna Congress it became a municipality in the Kingdom of the Netherlands. The De Elsakker domain came into the hands of Mr. Jan Petrus Eeltjens from Breda. He stayed in the villa along the Chaamseweg until his death in 1860. The estate was transferred to the Dupret-Bruggeman family from Brussels as a legacy. After Mrs. Dupret's death in 1899, ownership was divided. The Elsakkerbos and the villa along the Chaamseweg fell into the part of Mr. William Lauwers-Jeanne Dupret. Lauwers rebuilt the villa in 1904. The older generation of Meerle still talks about the villa and the Lauwers estate.