Groesbeekse Bos, Groesbeek, Netherlands
Location: Gelderland, Netherlands

NL

Groesbeekse Bos is de naam van een verzameling bospercelen in de voormalige gemeente Groesbeek (tegenwoordig Berg en Dal) die onder beheer staan van Staatsbosbeheer. Het glooiende boslandschap ligt ten westen van Groesbeek in Gelderland, deels aan de grens van Limburg. Het gebied maakt deel uit van het historische Ketelwald, dat door veranderende grenzen gesplitst werd in het Nederrijkswald en het Reichswald en later door verkaveling in verschillende bospercelen. Het Pieterpad doorkruist het gebied.

Rond februari 2016 was er ophef over de houtkap in het bos. Politici van de PvdA van gemeente Berg en Dal kwamen met de bevindingen dat wandelaars zich zouden storen aan de werkzaamheden en de machines onherstelbare schade aan de bospaden toe zouden brengen. Staatsbosbeheer reageerde vervolgens dat de paden weer opgeknapt zouden worden en dat er 500 linden, 1500 beuken en 2500 douglassparren zullen worden geplant.

EN

Groesbeekse Bos is the name of a collection of forest plots in the former municipality of Groesbeek (nowadays Berg en Dal) that are managed by Staatsbosbeheer. The rolling forest landscape lies to the west of Groesbeek in Gelderland, partly on the border of Limburg. The area is part of the historic Ketelwald, which was split into changing areas by the Nederrijkswald and Reichswald and later by subdivision into different forest plots. The Pieterpad traverses the area.

Around February 2016 there was a fuss about the logging in the forest. Politicians from the PvdA of the municipality of Berg en Dal came with the findings that walkers would be bothered by the work and the machines would cause irreparable damage to the forest paths. Staatsbosbeheer then responded that the paths would be refurbished and that 500 lime trees, 1500 beeches and 2500 Douglas firs will be planted
Location Name: Groesbeekse Bos