Mariakapel Loostraat - Eindhoven (NL)
Maria chapel 'loostraat', built in 1954 in Eindhoven, The Netherlands.
Location: Noord-Brabant, Netherlands

Lambertus Rovers, pastoor te Waspik, werd geboren in de boerderij op Loostraat 20. Tijdens een ernstige crisis, veroorzaakt door ziekte, beloofde hij aan Maria om ter hare ere een kapel te stichten indien hij er weer bovenop kwam. Rovers kwam er weer bovenop en voegde in 1954 de daad bij het woord. De kapel werd gebouwd onder architectuur van kerkenbouwer Hendrik Willem Valk en diens zoon Gerardus Hendrikus Franciscus Valk. De kapel heeft een vierkant oppervlak met aan de achterzijde een apsis met drie zijden. De voorgevel heeft een barokke, sierlijk vormgegeven in- en uitzwenkende klokgevel. In het midden van deze gevel bevindt zich een centrale toegangspoort met een boog. Links en rechts daarvan is in de gevel de tekst "Mariajaar 1954" aangebracht. In de linker- en rechterzijgevel bevindt zich een venster met glas-in-lood. Het plafond van de kapel is gewelfd. De kalkstenen kraagstenen zijn versierd met diverse evangelistensymbolen (mens, leeuw, rund, adelaar) en engelkopjes. Ze werden vervaardigd door kunstenaar Jacques de Bresser. In de apsis staat een Mariabeeld met rozenkrans in zand- of kunststeen van een onbekende kunstenaar.
source;

English translation:
Lambertus Rovers, pastor at Waspik, was born in the farm on Loostraat 20. During a serious crisis caused by illness, he promised Maria to found a chapel in her honor if he recovered. Rovers recovered and in 1954 added the deed to the word. The chapel was built under the architecture of church builder Hendrik Willem Valk and his son Gerardus Hendrikus Franciscus Valk. The chapel has a square surface with an apse with three sides at the back. The facade has a baroque, gracefully designed in and out swinging bell gable. In the middle of this facade is a central entrance gate with an arch. To the left and right of it is the text "Mariajaar 1954" in the facade. There is a stained glass window in the left and right side walls. The ceiling of the chapel is vaulted. The limestone collar stones are decorated with various evangelist symbols (man, lion, cattle, eagle) and angel heads. They were made by artist Jacques de Bresser. In the apse is a statue of Mary with rosary in sand or artificial stone by an unknown artist.

There is another WM to visti het too because a millstone has been dropped just in front of the a road side chapel. WM10888 (http://www.waymarking.com/waymarks/WM10888_Maria_chapel_Tongelre)