Horní Police - North Bohemia, Czech Republic
Horní Police Chateau
Location: Liberecký kraj, Czechia

At the end of the 17th century, the incomplete courtyard was rebuilt into a Baroque palace. In 1741, when Police became an important pilgrimage site, the building was raised by another floor. Guilio and later Octavio Broggi from Litomerice participated in the works. The chateau served in part as the seat of the officers of the estate, as well as for the accommodation of the clergy participating in the pilgrimage.

At this time, a cultural events and exhibitions are occasionally held here.

=========================================================

Koncem 17. století byl nevyhovující dvorec prestaven na patrový barokní zámek. V roce 1741, kdy se Police stala významným poutním místem, byl objekt navýšen o další patro. Na pracích se podíleli nejdríve Guilio a pozdeji Octavio Broggiové z Litomeric. Zámek sloužil cástecne jako sídlo úredníku panství a také k ubytování duchovenstva úcastnících se poutí. Pri zámku byl postaven pivovar, ze kterého se dodnes zachovaly jeho sklepy.
Po roce 1945 využívalo prostory zemedelské družstvo.
V soucasnosti se zde príležitostne konají kulturní akce a výstavy.