Neuberk - Central Bohemia, Czech Republic
Neuberk Chateau
Location: Středočeský kraj, Czechia

The chateau was founded in the early 18th century by Jan Fridrich Neumann of Neuberg. In the 1960s, an English park was established around the chateau by the knight of Jan Eduard of Neuberg. There are more than 400 tree species.

The chateau is a two-storey building, a rectangular ground plan, with a turret in the middle of the mansard roof.

The castle is not accessible to the public, but do not miss a walk through the park.

See also: (visit link)

=========================================================

Areál barokního zámku založeného v roce 1738 sestává z patrové budovy zámku obdélného pudorysu, hospodárských objektu a rozsáhlého anglického parku, který vznikl v 60. letech 19. století.

Areál barokního zámku založeného v roce 1738 Fridrichem Neumannem z Neubergu (rada purkrabství ceského) predstavuje cenný príklad menšího šlechtického sídla s dochovanými cetnými stavebními prvky a detaily. Soucástí areálu je rozsáhlý anglický park založený v 60. letech 19. století, ve kterém roste pres 400 druhu drevin.

Areál zámku se nachází severovýchodne od centra mesta Melníka, nedaleko železnicní stanice, v prostoru rídce rozmístených zemedelských usedlostí. Areál leží na rozsáhlém pozemku obdélného tvaru podél hlavní komunikace na JZ-SV ose, která se kolmo napojuje na ulici Dobrovského.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact